Na obsah stránky

Na trutnovském Red Fieldu vyrostly nové tribuny

Nové tribuny 2

Celkem 128 diváků pojmou nové tribuny, které trutnovská radnice postavila v areálu pálkových sportů. Fanoušci trutnovských Rytířů tak mají mnohem větší komfort při sledování zápasů.

Čtyři nové tribuny, každá s kapacitou 32 diváků – to je novinka v areálu pálkových sportů Red Field na Kryblici pro letošní rok. Tribuny byly nainstalovány nyní v červenci. Jejich dodání zajišťovala firma MTB Bargiel a Mrózek, s. r. o., z Českého Těšína. Cena za pořízení tribun včetně instalace byla 513.000 Kč s tím, že trutnovská radnice na tuto akci získala dotaci z Národní sportovní agentury ve výši 270.000 Kč. „Naším cílem je pořádat mládežnické turnaje na úrovni republikových a mezinárodních soutěží. Chtěli jsme proto zkvalitnit zázemí nejen pro hráče, ale také pro diváky. Ono při takových turnajích tvoří doprovod, jako jsou trenéři, rodiče a sourozenci, mnohem více lidí, než je počet samotných hráčů,“ vysvětluje Roman Klempíř, sportovní ředitel mládeže Rytíři Trutnov.

Město Trutnov areál Red Fieldu postupně zvelebuje už od roku 2020. Nejprve zde vybudovalo zázemí pro hráče, a to šatny, sprchy, WC a klubovnu z modulárního systému kontejnerů. V roce 2021 zde vyvrtalo novou studnu, nainstalovalo nový automatický zavlažovací systém, rekultivovalo travnatou plochu a upravilo antukové povrchy. Investice za roky 2020 a 2021 byly ve výši přes 8 milionů korun. „Trutnovští Rytíři letos v září dokonce přivítají Český baseballový pohár, kterého se zúčastní přes 20 týmů. Jsem moc rád, že sportovcům, kteří sem přijedou, může Trutnov nabídnout moderní a velmi kvalitní zázemí na úrovni a divákům naopak poslouží nové tribuny,“ říká Tomáš Hendrych.

Nové tribuny 1, obrázek se otevře v novém okně

Nové tribuny 3, obrázek se otevře v novém okně

ikona souboruTZ - Na trutnovském Red Fieldu vyrostly nové tribuny.pdf

Kontakt pro komunikaci s médii